Saturday, November 16, 2013

wake up call.




Bismillah.Good day everyone! Wake up and Smile! :)
Ok, that's enough.hehe

beberapa hari lepas, err , dah berminggu jugak rasanya, aku diberitahu
tentang perginya Ahmad Ammar , adik kepada kakak ipar aku.
Asbab kemalangan di Turkey.

Benar. Mati itu pasti . 
Kitalah yang sering alpa dan melupakannya.



Ahmad Ammar ni sangat hebat.Aku salute springgg (hehe..) macam mane dia boleh belajar sejarah turki uthmaniyyah(tak silap aku) dekat sana.
Nak tahu hebat tak hebat, try figure out dkt blog Ustaz Hasrizal keyh.
Tekan je nama ustaz tu,korang akan direct ke post ustaz pasal Ammar. :)

Aku terfikir, perginya dia dengan jalannya sedemikian. 
Aku?Kita semua?Mereka?
Bagaimana?

Wallahua'lam.

Ammar antara anak muda yang memperjuangkan Islam, aware dengan isu semasa dunia Islam.
Islam memerlukan syabab seperti kita semua untuk merealisasikan islam
sebagai USTAZIATUL ALAM kembali.


Sepertimana yang pernah ISLAM capai satu ketika dahulu.

Bagaimana Islam mencapai kegemilangannya adalah melalui pembentukan diri individu muslim melalui

USRAH.

Selama 13 tahun di Mekah, Rasulullah telah mencorak peribadi muslim yang hebat seperti Umar Al-Khattab , Mushab bin Umair melalui sistem usrah.

Dan.
Aku rasa penting untuk kita bangun sahabat. Please la stop untuk label orang yang join usrah ni hanya GTL . ( Geng Tudung Labuh ) . Why?Orang yang tak tdung labuhdan tak berkopiah  tak boleh join usrah ke? And sentence yang macam ...

" Eleh, join usrah nak tunjuk baik la tu.."
" Hipokrit je join usrah tu, kat luar same je"
" Ko fikir dengan usrah ko boleh jadi better ke babe? Macam tak berubah je ko "

Shhh..Hey2!Please stop labelling people like that. They are developing themselves to be a great dai'e , great khalifah . and how about you ? 



Erm, ayuh sahabat , perjuangkan Islam kembali . We are the GangIslam style . hehe
Ilalliqa'
Wassalam.


Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)

1 comment:

nurul aizza said...

ur post is ohsemm..hehe
tq 4 remind me :)