Friday, July 26, 2013

Debu yang berterbangan...





Assalam sahabat :)

alhamdulillah,semalam dapat berjumpa buat kali kedua dengan akak usrah,dan adik beradik usrah untuk sem ni...amboi..pnjg ayat...hehe..terover Excited plk. :p

okeyh,tanpa buang masa...nk ckp isi usrah itu utk dikongsi brsama...cewaah....

Dimulakan dengan bismillah,,seterusnya MC kami semalam is Hazwani Ismail.Orang kedah..Terrbaek punye rememberance to us...She talk about "yaumul hisab" . The Day of Judgement !
She really3 afraid and then cry,and makes us feel touched.

Kami mentadabbur (boleh ea bahasa ni) Kalam SuciNya,surah Al-A'raf,verse 25 & 26.
boleh tak kawan2 search ayat tu sendiri..hehe..saje nk bg homework,kalau rasa rajin lah,kalau x nak,xpelah,saya bagi tp in english eh :-

7:25
He said, "Therein you will live, and therein you will die, and from it you will be brought forth."
7:26
O children of Adam, We have bestowed upon you clothing to conceal your private parts and as adornment. But the clothing of righteousness - that is best. That is from the signs of Allah that perhaps they will remember.

yg saya nak sentuh di sini,about the clothing of righteousness.pakaian taqwa.Tak kesah lah jenama ape pun yg kite pkai,orlando ke,polo ke apollo ke,hehe,pakaian yang bertag taqwa ni dipandang tinggi di mata Allah.dan taqwa ni lah yang memberi kemuliaan pada kita di sisiNya,insyaAllah...and Wani ckp,janganlah kita jadi manusia yang rugi.Apabila kita menghadap Allah di hari pembalasan nnti,takut2 amalan yang kita bawa tu gugur ibarat debu yang berterbangan.Nauzubillah.Weh,ni bukan main2 ni...Allah berfirman tahu tak?Korang tak takut ke kalau in the blink of eye,we just nothing.Nauzubillahi min zalik..Takutnya sahabat...lakukan lah segala kerana mengharapkan redha dariNya keh..

ramadhan dah nak hbs... T-T wuuuwuuuu....xpe2...ada masa lagi....Go!Go!let's focus on ibadah! :)

wallahua'lam.
wassalam.ilalliqa' :)


Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)

No comments: