Sunday, June 30, 2013

omelan di pagi hari :)

" everything is okey . "

" sokey lah dear.Allah knows best."

" alaaa,ada hikmahnya tu " .

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

omelan ini sering diungkap kawan2 kita,sahabat2 kita bila kita ada problem. :)

dan mungkin di antara kita ada yang akan fikir,

" ala,ko cakap senang lah.Ko x taw aku yang tanggung."

atau pun,

"erm,btl jgk tu."

Haaaa....sebenarnya,bukan ke Allah dah ajar kita cara bagaimana nak menghadapi problemo ni..hehe.Allah berfirman dalam ayatNya dengan penuh kasih sayang ,

2:153


"O who you believed,seek help through patience and prayer.Indeed Allah is with the patient."

( 2:153 )
Patience and prayer.

Kan simple tu.Kan comey dah.Sabar dan solat.Itu islam. :)
 okey.wassalam.Ilalliqa' ^_^

Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)

Monday, June 10, 2013

this is cruelessstttt...



"The video is horrific in nature, a young woman raped, thrown in the street and a young man tries to pick her up as she is still alive, he drops her in the process of trying to run with her nude beaten body then President Al-Assad's bombs land around them and kills them both.

Day after day, I witness death out of Syria as commonplace here on Facebook with no relief in sight from any super-power, a person in a position of power and no acknowledge from humanity "this is wrong." "

Mrs. Susan C. Ramzipoor
Fremont, CA.
(San Francisco Bay Area, Silicon Valley, CA. USA)

sumber :  syria care


Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)

brave behind fear :)

Photo: Kucing ini sendiri dalam ketakutan dan menyembunyikan dirinya disebalik tin kosong daripada tembakan sniper kuffar syiah yang tidak mengenal mangsa. 

Laknat Allah keatas Syiah kuffar. Haiwan turut sama membenci kalian semua!

Kucing ini sendiri dalam ketakutan dan menyembunyikan dirinya disebalik tin kosong daripada tembakan sniper kuffar syiah yang tidak mengenal mangsa. 

Laknat Allah keatas Syiah kuffar. Haiwan turut sama membenci kalian semua!

sumber : syria care



Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)

Thursday, June 6, 2013

keep on seeking!



" Know that Allah gives life to the earth after its lifelessness. We have made clear to you the signs; perhaps you will understand."

{57:17}

#Allah gives chance for a die heart,so keep on seeking Him! :)



Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)