Monday, March 11, 2013

daurah OYEAH :)


Bismillah,salam sayang buat kawan2 seperjuangan,semoga sentiasa di bawah lindungan dan kasih sayangNya. :)

so!macam mana iman hari ini?heee...asyik tny soalan yg same je kan..walau ape pun,ianya penting!kan3? :)



ha,,2 minggu lalu,saya dan sahabat menghadiri daurah OYEAH!!heee...
 what the meaning of oyeah?hehe..
OYEAH
stand for
open your eyes and heart. ^_^

so cute je daurah ni.
 alhamdulillah,ukhwah tu sgt terasa.Bak kata orang,"sedetik bersama,seabad terasa".

Dengan akak2 usrah yang kiut miut dan adik beradik daurah yang sangat comell :)

Pengisian yang padat.

Sometimes,speechless.
 sebab..rasa macam "nape aku tak pernah taw pun pasal benda ni.Penting ni"

and macam2 lagi.hehe.

sebelum ni dah la tak pernah join program seumpama ini.terasa diri ini kerdil.sangat2.lemahnya.

mungkin yang boleh dikatakan adalah

   knowlegdeless. heeee :D

tapi,alhamdulillah,after join usrah ni,dpt taw serba sedikit sejarah Islam.Waktu kemunculannya,kebangitannya,kejayaannya,kejatuhannya,hingga detik ini.Dapat ku rasakan Islam itu semakin lemah.Bukan kerana agamanya,tetapi,Muslim itu sendiri tidak menjunjung Islam as 'THE WAY OF LIFE" .

sedih.sebak.kecewa.ter SEDAR . akulah yang perlu menegakkan Islam itu kembali! Kalau bukan aku,siapa lagi?itu tanggung jawabku.kelak,apakah yang akan ku jawab bila dipersoalkan oleh Allah di akhirat?

erm,,hidup ni wahai sahabat,

bukanlah satu yang mudah.Ianya payah,kerana ianya memang begitu.Tak usah kau mengadu lelah.

Ada yang mengadu penat,letih dan lelah.

Ada yang mengadu penat,letih dan lelah,tapi,semangatnya kuat dan dia berkata 'LILLAH!'. :)

salam mujahadah sahabat! ^_^

Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)

No comments: