Saturday, February 23, 2013

Robot


Bismillah.
Assalamualaikum sahabat. ^_^

ehhh...jap2!! WARNING! post ini adalah sambungan dari post yang sebelum ni,makanya PLEASE read post before this below this post..amboi,berbelit-belit kite speaking.hehe.

Ha,smlm time stdy circle tu,akak ada suruh kitorang lukis robot.Kite dgn penuh semangat nye..lukis lah robot yang comel berserta fungsinya sekali.Akak usrah bernama Shaidatul Liyana suruh kitorang present kat depan.wakil 3 orang je.Bukan semua,tapi,lukis bagai nak masuk world cup.hehe.nak tgk robot saye.jap ye..JANGAN GELAK!nanti merajuk.hehe


haaa..comel tak robot ni?banyak fungsinya.

Alarm yang ala2 teletubbies kat ats tu : kejutkan subuh dan menyala2.
Kotak kat depan badan robot tu : waktu solat.
tangan belah kiri : ada sensor untuk kesan makanan halal atau tidak.
Tangan kanan : ada bulu ayam.Boleh tolong buat kerja rumah.hehehe.(pemalas betul) ^_^

dan saya sebagai tuan punya robot ni,mesti lah nak roBot ni buat apa yang kite suruh.ye tak?kawan2 pun mesti macam tu kan?Kalau lah satu hari tu,robot kita tak nak buat apa yang kita suruh,marah tak kita?mestilah marah kan?kan?kan? (angkat kening.hehe)

haa...ni analogy je..sama je macam ni :

Allah pencipta kita.Dia yang mencipta kita,kalau kita tak buat apa yang Allah suruh,Allah marah tak?haa,,sama kan macam situasi kat atas tu,so,nye,wajib ke atas kita mentaati segala perintah Allah. :)
Allah yang mencipta kita.Kita wajib tunaikan dulu hak Allah berbanding hak2 yang lain.

erm,sampai sini dulu sahabat.ilalliqa'
wassalam. :)

Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)

2 comments:

! Khazanatul Sirra' ! said...

cepat jadikan die betul2..aku tempah satu ^^ bravo!

..::NaBiLaH SoLeHah::.. said...

hehehe..alamak,cane ni?belum produce,dah ade tempahan..hehe ^_^