Friday, December 21, 2012

have you used that 'ONE' second??

Bismillah.
Assalamualaikum sahabat.
Have you used your seconds today to say Subhanallah,Alhamdulillah,La ilaha illallah,Allahuakbar?
Allah gives you a very good life,an ability to see,to touch,to feel
 and everything that you have today.(seems you can see my blog right now)hehe
everything right? :)
You can walk,you can talk,you can breath.
You still alive!
When you awake,you still can say words.(I mean u can talk) :)
You still can see your cute and handsome face. ^_^ (isn't it?)
Everything is Allah's will. :)

So which of the favors of your Lord would you deny?


just a remembrance for myself which is always forget. -_-'
ilalliqa' ^_^
wassalam .

Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)

warkah cinta berbau syurga :)



Bismillah..
Assalamualaikum sahabat semua yg kiut miut :)
"Selamanya,kelembutan takkan pernah tewas dengan kekerasan"

haaa,mesti pernah dgr kan dialog tu?heee..bagi peminat cerita warkah cinta mesti tahu siapa yang ungkapkan ayat tu?hee..cerita ni dekat tv al hijrah tu,,
suka sangat dengan cerita dia yang sangat2 menitik beratkan batas2 pergaulan dalam Islam..
begitulah yang Islam sarankan :)
Islam kan is the way of life!

dah selesai dah cerita tu.Tapi,cerita nye macam x syiok je akhirnya.
Harap sangat Ustaz Amir tu dgn Wardah.Rupa nya tidak. :(
mood : sedih (tak puas hati sebenarnya)

lagu Warkah cinta tu best lah..Sedap nasyidnya.

Bila terdengar nama Wardah tu,teringat dekat seorang sahabat yang bernama Wardah di SMKA dulu.
ukhti wardah!I miss u!heee
InsyaAllah,ada rezeki kita jumpa ye!

actually,post ni hanya untuk memberi tahu ketidakpuasan hati ini tentang ending cerita tu.heee
maaf membuang masa kalian saje.peace! v^_^v

Daripada Umm Salamah, isteri Nabi SAW, katanya: Aku berkata, "Wahai Rasulullah! Adakah wanita di dunia lebih baik atau bidadari?" Baginda menjawab, "Wanita di dunia lebih baik daripada bidadari sebagaimana yang zahir lebih baik daripada yang batin."Aku berkata, "Wahai Rasulullah! Bagaimanakah itu? Baginda menjawab, "Dengan solat, puasa dan ibadat mereka kepada Allah, Allah akan memakaikan muka-muka mereka dengan cahaya dan jasad mereka dengan sutera yang berwarna putih,berpakaian hijau dan berperhiasan kuning..." (Hadis Riwayat al-Tabrani)

ilalliqa'
wassalam.

Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)