Saturday, November 10, 2012

JARAK ini...




♥ ♥ ♥ Jika RINDUKAN SESEORANG , PEJAMKANLAH MATA dan UCAPKANLAH : " Ya Allah Aku rindukannya keranaMu Ya Allah , Jauhkanlah aku dari perkara yang membuatkan aku lupa kepadaMu. Aku semakin mengerti, ‘JARAK’ ini bukan untuk menghukumku..tetapi ‘JARAK’ ini untuk MENJAGA aku dan dia.. 

✿~ Dengan ‘JARAK’ ini aku dan dia berjanji untuk BERUBAH menjadi yang lebih baik..
✿~ Dengan JARAK ini aku dan dia b
erjanji untuk MEMPERBAIKI cinta kepada Ilahi..
✿~ Dengan jarak ini aku dan dia berjanji untuk MENCINTAI Pencipta kami lebih dari segalanya..
✿~ Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MENDALAMI Islam hingga ke akar umbi..
✿~ Dan Dengan JARAK ini jua aku dan dia yakin andai tiba saatnya nanti, aku dan dia akan LEBIH BERSEDIA untuk melayari semua ini dengan jalan yang diredhai..

p/s : Terima kasih ya Allah kerana memberi PELUANG kepadaku melalui jalanMu ini..terima kasih kerana memberikan JARAK itu kepada aku dan dia..♥ ♥ ♥


Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)

oh tidak!! F5 lagi dan F5 lagi!

ERROR

dan

ERROR lagi...

tekan F5 lagi dan lagi...repeated continuosly..serious!cannot face it anymore!SLEEP!

ZzZZzzzZzZZzZZzz.......

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ha,tu lah yang saya hadapi ketika petang semalam.Banyak kali tekan button F5 tu,x boleh jugak.Haish.
Memandangkan sisters and brothers UIA tengah
menumpukan perhatian sepenuhnya kepada screen laptop untuk cek result masing2..

Pukul 1.15 p.m hingga 2.57 petang .
Menunggu waktu untuk menge'cek' result sem 1.huhuhuhu..
dia kata,

result will be at 3.00 p.m for sem 1 2012/2013.
serious!Lama kelamaan Lama sangat menunggu,tertidur.


padahal tinggal beberapa minit pukul 3.
Celik2 mata je,pandang laptop.Huh?pukul 3.55 p.m dah?Boleh cek ni..Ngantuknyeee..


Dengan mata yang mengantuk,carik keyboard,tekan2..plup..
Result pun terpampang!Jeng3..huhuhuhu

Alhamdulillah
hanya itu yang mampu diucapkan tatkala melihat result itu.
hehehe.
Happy sangat!Even x dpt apa yang nak dicapai.Dan x sehebat kawan2 lain
yang dapat 3.5 and above dan 4 flat. ^_^
Tapi,saya yakin ianya cukup untuk apa yang saya perlukan.
Teringat kata2 ni,

Allah gives what we need,not what we want.So,SMILE!Don't ever give up and complain.Allah know what's best for us!Optimist to Allah! 
MABRUK!CONGRATULATION!TAHNIAH!
buat sahabat yg success!! ^_^

teringat lagi kalam suciNya,

Dan (ingatlah) tatakala Tuhan kamu memberitahu: "Demi sesungguhnya! Jika kamu bersyukur nescaya Aku akan tambahi nikmatKu kepada kamu, dan demi sesungguhnya, jika kamu kufur ingkar sesungguhnya azabKu amatlah keras".( surah Ibrahim : 7 )

erm,what ever it is your result,be grateful okeh!Allah will grant u with more ni'mat..and the most important is

"Allah does not charge a soul except [according to] what He has given it. Allah will bring about, after hardship, ease."

(Surah At-Thalaq verse 7)

Allah will bring about, after hardship, ease."

baikkan Allah?Dia Maha Penyayang.love Allah so much! :)
chek balik result hubungan kita dgn Allah camne,kan?mungkin ada yang tak betul lah ni..(ditujukan khas buat diri sendiri yang lalai) :)

baiklah sahabat.tak mo sedih2 ye dan mabruk alaikum! :)
ilalliqa'
wassalam :)


Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)