Saturday, August 4, 2012

Ramadhan Kali Ini..



Bismillah.

Salam Ramadhan semua!minta maaf ye sebab terlambat wish.Cik doktor Nabilah ni sedang study di UIA lah.busy sikit.heee.tak de internet nak online di sana.tiada laptop juga. :)

Ha,ramadhan kali ni berbeza daripada Ramadhan yang lepas2.Kenapa?Why?Why?hehehe
disebabkan cik doktor berpuasa di UIA lah.Kelas pun ada yang start pagi.pukul 7.15 pagi dah bersiap-siap,turun lif,pergi ke kelas sendirian.krik...krik..krik...sunyi sungguh! ^______^

Suasana berpuasa kali ni,sedikit berbeza,kerana berbuka bersama roomate yang tersayang,Atilia dan Tini.Diorang memang happening giler.Time nak buka tu,menghadap muka roomate ni lah.hehehe.Time sahur pun,sahur roti,kurma dan air susu sahaja. Tetapi,ianya tidak menghalang untuk kita berpuasa. Kurma pun ok what! Kurma sangat tinggi kandungan gula yang mampu membekalkan tenaga kepada kita! :)

Teringat cik doktor kepada peristiwa berpuasa dolu-dolu kala.hehehe.tersebutlah kisah.....

Satu hari tu,cik doktor dalam umur 7 tahun kot,( if i'm not mistaken ) , jam menunjukkan pukul 6.30 petang. Lagi setengah jam,waktu berbuka puasa,disebabkan cik doktor baru je mula berlatih untuk puasa, cik doktor sungguh tak tahan melihat hidangan ayam goreng yang abah beli di bazar petang itu. Kerangupannya subhanallah. Sedapnyeeeeeeeeee...hehehe...oleh itu, tanpa rasa yang bersalah, cik doktor pun menggunakan tenaga yang ada, brain telah pun meng interprate maklumat yang dihantar oleh deria mata dan deria bau, untuk mencapai ayam goreng yang rangup lagi enak itu. Makanya,cik dktor dikira tidak berpuasa hari itu.kikikikiki. Malu pulak I.heee


Alaa,,citer dulu.Biasa lah tu kan.hehehehe ^_____________^
adik2 kecil cilik comel jangan tiru macam saya...hehehehe..

banyak lagi kisah2 kecik dulu,arghh...rindunye zaman kecik2 dulu...nape I cepat sangat besar?hehehe..erm,walau apa pun,CELAMAT BERPUACE CEMUA!( tak payah nak ce sangat lah kaaan!hehe )
jangan lupa top up iman banyak2 and maintan kan iman tu even after ramadhan.Cool!!!!!~ ~ ~ :)

#time2 sekarang ni selalunya,time kecik dulu lah,dah busy buat kad raya sendiri lah kononnye..huhu..

okelah. :)
Ilalliqa'.Wassalam.

Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)