Thursday, August 23, 2012

Eid Mubarak! ^_^

Kullu 'Am wa Antum Bikhair..
Salam Aidilfitri for all muslims..to my brother and my sister in Islam..I'm very hope you are celebrating Eid happily and peacefully. :)

First day of Eid,I remember to our sahabat in Palestin.Is they celebrating Eid happy as we celebrate in Malaysia?Is anything okay?Is everthing already done?I pray to Allah to simplify their life,make they happy during this Eid Mubarak. :) I feel very grateful because we in Malaysia,peacefully celebrate Aidilfitri..but how they there? :(

Let Allah take care of Palestinians..we here have to pray for them. :)

This year,I and my family wear "baju raya" coloured GREY :).this are some pictures :)




last,but not least,
SALAM AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN

(^_______________^)
-------------------------------

Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)

Wednesday, August 15, 2012

Love Story.


"Saya rindu sangat dekat kekasih saya.

Nak ubat rindu tu saya selalu baca surat cinta dari dia..
Selalu jugak dia call saya.Rindunyeeerrr..Kalau dia call,saya mesti angkat!Wajib!tiada kompromi"

erm,okay.Curious want to know who is my Love?? :)


Of course la ALLAH s.w.t :)

Bila masuk waktu solat,means,Allah call saya.Tiap hari mesti baca surat cinta dari Allah iaitu Al-quran.Allah selalu sayang dekat kita walaupun kadang-kadang kita lupakan Dia.Sweet kan Allah?Love Allah so much!

Friends,

Let Allah be in your heart first before anybody or anything else....






Lagipun,Love Story kita kan Allah yang tulis  ♥ :)



Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)

Ada lagi!!!!!

Bismillah.ehem..ehem..dengan ini saya penyimpan mohor besar raja-raja,mengisytiharkan tarikh Hari Raya Aidilfitri adalah pada .....................

NANTI DULU!!!!!

ha,,suspen2.. ^_^ . dah nak raya dah!!!!

tapi,Ramadhan kita macam mana?Bombastic tak?Wonderful tak?Awesome tak?ha,,,tengok balik checklist kita,carik balik,geledah balik,banyak tak amalan yang kita lakukan sepanjang Ramadhan ni?ha,jangan fikir raya je taw..Ramadhan dah pun nak berlalu,takkan kita nak biar macam tu je untuk beberapa hari ni lagi?


ATAUPUN

kawan2 semua yakin ke akan ada waktu untuk Ramadhan tahun depan?yakin?confident sangat lah tu... :)
jangan nak confident sangat lah.hehehe

kalau tak sempat nak lalui Ramadhan tahun depan macam mana?kawan2 jugak yang rugi...ciannyer...hehe..oelh itu,sedikit pesanan daripada penaja,hehe,di kesempatan yang ada ni,rebut peluang untuk lakukan banyak lagi amalan.Awal Ramadhan dulu kita semangat nak puasa,nak itu lah,nak ini lah,tapi,makin dah hujung Ramadhan kok momentum iman tu semakin berkurang ya ibuk,hehehehe.(nak cakap indonesia,tak jadi,heee)
Jadi,ayuh semua!Kita rebut ganjaran yang Allah janjikan pada bulan Ramadhan ni.Ha,malam lailatul qadar tu jangan lupa!


Hadith Nabi ada menyebut :

Ertinya : "Carilah ia(malam al-qadr) di sepuluh malam terakhir dari bulan ramadhan"
(Riwayat Bukhari dan muslim)

erm,okelah kawan2,,karangan ini ditujukan khas untuk semua dan "surat amaran" kepada diri sendiri juga.heee.Selamat men'boost up' iman kawan2 semua!hehehe,,,(tatabahasa salah) :)
Salam Aidilfitri Maaf Zahir Batin juga!


Ingat!ADA MASA LAGI!
Wassalam.


Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)

Saturday, August 4, 2012

Ramadhan Kali Ini..



Bismillah.

Salam Ramadhan semua!minta maaf ye sebab terlambat wish.Cik doktor Nabilah ni sedang study di UIA lah.busy sikit.heee.tak de internet nak online di sana.tiada laptop juga. :)

Ha,ramadhan kali ni berbeza daripada Ramadhan yang lepas2.Kenapa?Why?Why?hehehe
disebabkan cik doktor berpuasa di UIA lah.Kelas pun ada yang start pagi.pukul 7.15 pagi dah bersiap-siap,turun lif,pergi ke kelas sendirian.krik...krik..krik...sunyi sungguh! ^______^

Suasana berpuasa kali ni,sedikit berbeza,kerana berbuka bersama roomate yang tersayang,Atilia dan Tini.Diorang memang happening giler.Time nak buka tu,menghadap muka roomate ni lah.hehehe.Time sahur pun,sahur roti,kurma dan air susu sahaja. Tetapi,ianya tidak menghalang untuk kita berpuasa. Kurma pun ok what! Kurma sangat tinggi kandungan gula yang mampu membekalkan tenaga kepada kita! :)

Teringat cik doktor kepada peristiwa berpuasa dolu-dolu kala.hehehe.tersebutlah kisah.....

Satu hari tu,cik doktor dalam umur 7 tahun kot,( if i'm not mistaken ) , jam menunjukkan pukul 6.30 petang. Lagi setengah jam,waktu berbuka puasa,disebabkan cik doktor baru je mula berlatih untuk puasa, cik doktor sungguh tak tahan melihat hidangan ayam goreng yang abah beli di bazar petang itu. Kerangupannya subhanallah. Sedapnyeeeeeeeeee...hehehe...oleh itu, tanpa rasa yang bersalah, cik doktor pun menggunakan tenaga yang ada, brain telah pun meng interprate maklumat yang dihantar oleh deria mata dan deria bau, untuk mencapai ayam goreng yang rangup lagi enak itu. Makanya,cik dktor dikira tidak berpuasa hari itu.kikikikiki. Malu pulak I.heee


Alaa,,citer dulu.Biasa lah tu kan.hehehehe ^_____________^
adik2 kecil cilik comel jangan tiru macam saya...hehehehe..

banyak lagi kisah2 kecik dulu,arghh...rindunye zaman kecik2 dulu...nape I cepat sangat besar?hehehe..erm,walau apa pun,CELAMAT BERPUACE CEMUA!( tak payah nak ce sangat lah kaaan!hehe )
jangan lupa top up iman banyak2 and maintan kan iman tu even after ramadhan.Cool!!!!!~ ~ ~ :)

#time2 sekarang ni selalunya,time kecik dulu lah,dah busy buat kad raya sendiri lah kononnye..huhu..

okelah. :)
Ilalliqa'.Wassalam.

Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)