Sunday, May 15, 2011

Arabic Debate....

Assalamualaikum...erm...semalam jumpa abang abu hafiz....pendebat antarabangsa..anak melayu tu..banjar + jawa..hehe....
dia motivate kitorang semalam....cmne cara nk debate....act pendebat2 ni....mmg perlu byk membaca....byk bnde smlm yg ditanya kitorang x dpt jwb...
dia kata untuk jadi macam dia bukan satu benda yang senang..
apa2 pun nk senang mesti susah dulu..contoh..Rasulullah...sejarah Rasulullah bermula dgn susah...org tak terima,org buat jht kat Rasulullah...lagi hebat cabarannya...
so..if kita nk capai something tu....ingat bahawa cabaran yang Rasululah lalui dulu lagi hebat berbanding sekarang ni....
pendebat2 yang ada semalam...Sofiuddin...Zariq Mustaqim...Nazri...and ME!!
and ianya turut dihadiri oleh kak Nadiah (my sister ) and ... Nur Shafina (my cousin)...
we wish to win!!!hadiah dia pergi umrah...bestnyerrrrrrrrr!!!!!!teringin nak gi sane....
(^_^)


erm....exam mid year x hbs lagi....lagi seminggu nk habis....argh....nk cuti!!!
we want holiday!!!
haha...
SPM..SPM...SPM....yeah!!chayok2....nk ambik medic ..but perubatan dibekukan selama 5 tahun...bukan rezeki la kot....xpe lah....klau x dpt medic...dpt farmasi pun ok ape....mama teringin nk tgk ank dia jadi doktor,,,tapi...cmne ma??kos tu dibekukan...it's not fair..but...maybe something good inside it that we don't know could happen...who knows...right?(^_^)


juz follow the flow....(^_^)


erm....debate oh debate....and choral speaking!!!i'm taking part in that competition....but still confused...still worried if the time to practice overlapped between both of that competition...


but..like ma said
"Allah tu dah takdirkan segalanya cantik untuk kita....rezeki yang Dia bagi...terima..."


erm...you right ma....thanks!(^_^)


ok lah...sampai sini je kot...da..wassalam..ilalliqa'.......

Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)