Friday, April 29, 2011

saya,,,,sayang....(^_^)

Assalamualaikum..
erm....lama dah tak tulis pape kat blog pink ni....
busy sikit...
masuk debate bahasa arab,dgn exam mid year yg smkin dekat...netball...huh...penat..
tapi..best..
erm...and demam!!!mula2 juz sakit tekak je...batuk2....pas,,gi klinik,,jumpa Dr.Huda...dia kata demam...
nak mc tak?
tak nak...saya masih mampu dtg sekolah dan belajar...hehe(belagak)
alhamdulillah..Allah beri kekuatan untuk dtg jgk sekolah and belajar...dan Alhamdulillah Allah permudahkan segalanya...belajar kimia tadi BEST!


sambil kat kelas tu fikir2 apa nak tulis kt blog hari ni...




ha....akhirnya...dapat dah..
tajuk apa yg nak diperkatakan dan dibincangkan...hehe
tentang CINTA...
sape dalam dunia ni yg xde rasa cinta..??awak???tipulah tu....tiap org mesti ada rasa tu...hari ni nak citer tentang >>>>>>>>>>


1.CINTA KEPADA TUHAN
As a muslim...kita hanya ada satu tuhan yang Maha Esa...iaitu Allah.
Sebenarnya agama mana pun mesti mengatakan cinta yang paling tinggi adalah cinta kepada Tuhan....betul tak..
In Islam...Allah is our God...Allah yang menciptakan kita..yang mengatur segala kehidupan kita dgn ckup cantik..Allah sayang pada tiap2 hambaNya...so..there is no reason for us to not to love Allah too...(^_^)




satu ketika dahulu..hehe...saya pernah rasa cinta pada manusia..erm...bukan parent or siblings..tapi...'kawan'..
faham kan?hehe
saya tak taw la dulu kenapa saya tak fikir apa2...budak2..huhu
but,,someday...saya rasa sedih yg amat sgt....xtaw cmne nk ckp...because rasa tu rasa yg tak boleh nk dicerita...
sng citer...
alhamdulillah...Allah beri petunjuk pada saya...dan kawan2 byk membantu..saya tidak lagi rasa ingin mencari cinta manusia yg hakikatnya hanya sementara...
actually..memang susah nk berubah....dan ianya sgt memerlukan pengorbanan yg SANGAT SANGAT SANGATTTT BESAR!!






Satu je saya fikir...kalau saya syg Allah better saya stop...dari sy lalai dgn cinta manusia dan saya lupa cinta Allah...erm....so..skrg saya nk 'org tu' faham....bahawasanya...jeng3...hehe


saya nak biarlah hubungan antara kita cuma kawan...dan bila waktunya sampai...petiklah bunga tu dari taman...hehe...sbb saya tak nak mencintai awak berdasarkan nafsu semata...saya takut Allah tarik balik kembali apa yg Allah beri pada saya iaitu hidayahNya...cinta tak salah...tapi,kita yg salah mengenal cinta....saya sayang Allah dan saya menyayangi awak juga...kerana saya sayang awak lah saya bagi tahu perkara ni..(^_^)ok?






mesti ada yg kata...
"alah..hipokrit la lu"
"belakon je tu"
and....watever....bla..bla..bla...


(^_^)
saya tak boleh kata apa2...juz SENYUM!tak perlu kata apa2..biase lah tu...
saya pernah laluinya...kerana perubahan yang kita lakukan tak semestinya diterima oleh semua orang...TAPI...ingat!bahawa kita ada Allah...peduli la apa orang kata...
ok lah..ilalliqa'wassalam.....

Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)