Saturday, April 2, 2011

Corat Coret Hidup (part 2)

ha....kali ni ada part 2 plk ea...mcm video pulak kan...hehe...saje suka2...pada post kali ini izinkan saya menulis dengan penuh sopan dan berhemah sekali....kerana mengambil semangat rakan saya yang menyertai pertandingan syarahan agama....iaitu NURSYAHIRAH ALIYA...ceyra,sori interframe nama ko kat sini...xpe kan?glamour la ko lps ni..hehehehe




Hari demi hari yang ku lalui,ku mengenal betapa bermaknanya sebuah kehidupan...ceh...terlebih sudah...tak3...!
bukan ini....erm...sebenarnya nak sambung cerita malam tadi....wahai kawan2 yang disayangi...ana sayang korang lebih taw...ana sayang kawan2 ana kerana Allah....bagi yang confuse dengan diri sendiri waktu ni...nak pilih jalan yang terlalu banyak..ingat Allah keyh!!ana akui ana pun tahun ni macam agak confuse sikit...biasa lah tu...(maybe)heee
ana pun tak tahu..tapi..ia mungkin ia adalah satu ujian yang Allah beri pada kita....so....ups...salah...bukan so,tetapi,jadi,,,,kita perlu tabah dan sentiasa doa pada Allah supaya Allah permudahkan urusan kita semua..okeyh?


Wacana fikrah saya yang kedua(ayat ceyra)..heee
mungkin waktu ini..ada yang rasa macam tertanya-tanya tentang CINTA,,,ada yang sedang mencari adik angkat....abang angkat...dan tak lupa juga ada yang mencari pasangan hidup....!tak3...TAK!salah tu...bukan waktunya lagi la kawan....ana akui ana pun diduga dengan perkara2 tu,,,!!huh...sangat susah menolak kehendak nafsu dan hati...alhamdulillah....ana cuba untuk kawal perasaan baik2...jaga elok2...hee...doa pada Allah...semoga ana dijauhkan dari perkara yang sangat menganggu ana...alhamdulillah Allah permudahkan segalanya,..heee

buat kawan yang bernama Zahin , terima kasih kerana sangat memahami kehendak hati ini ...(^_^)

cinta Allah itu yang utama...

kawan...kita SPM tahun ni...kita buat habis baik keyh...buat yg terbaik...ana yakin form kita form paling gempak!result mesti bagus punya!!semua dapat keputusan yang sangat cemerlang..amin....
ana pun cuak sebenarnya ni...SPM dah nak dekat....form 4 punya pun tak habis kuasai lagi ni...takpe2..jangan panic dan tak berbuat apa2..bahaya tu...kalau panic dan still ada usaha untuk capai what we want,it's ok lagi,,

erm...teringat pesan kawan bernama TAUFIQ...mesti stdy guna DUIT...trkjut ana...tetiba guna duit pulak kan..hehe
maksudnya...
D
doa

U
usaha

I
ikhtiar

T
tawakal

that's right my fren...syukran!



erm...teringat pesan kak HAJAR...dah jadi doctor die skrg...
dia kata jangan stdy laz minute,,then you'll be frustrated,,,
so..study early...
prinsip
USAHA TANGGA KEJAYAAN...
change to
USAHA,USAHA,USAHA,USAHA....dan USAHA..
baru berjaya...heee

pesan mama dan abah,,,,buktikan duduk luar pun boleh berjaya...
buktikan!!!
insyaAllah...i'll prove it,ma and abah!thanks so much
i love both of u so much!

pesan cikgu ZAKI...
nak SPM...mesti pulun habis(usaha sungguh2)

pesan cikgu2 di sekolah
JANGAN MAIN2..TAK BOLEH PANDANG BELAKANG DAH...

pesan KAWAN...

najla : "kena buat add math and math tiap petang..supaya tak lupa"
syaza : "usaha betul2...kita jdai doktor sama2 keyh"
atikah rafi : "kimia ni kena baca module,sbb dah ada point yg pntg"
ecah : "bil...tolonglah...11A+ ea?tolonglah bil.."

and ramai lagi kawan2 yang sangat baik hati...ana sayang korang lebihhhhh..
korang sahabat ana yg plg baik...
pesan sape lagi ea...ramai la yg pesan...
so..di sini...ana nak ucapkan terima kasih banyak2 
sebab bagi sokongan yang padu!hee



insyaAllah...ana akan cuba yg terbaikkk!!korang pun usaha taw...
kita sama2 cemerlang keyh...BATCH 20 gempak habis...dengan izin Allah..
kita semua akan berjaya dgn cemerlang tahun ni..amin....

doa banyak2 keyh...!ok lah..jumpa lagi...wassalam
ilalliqa'..(^_^)

Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)

Corat coret Hidup

Assalamualaikum....hehe
malam ni tak taw nape tangan ni gatal sangat nak men"type"
(kalau cikgu BM taw ni marah dia)hee

baru tukar layout blog ni..ok tak?
and sempena masuk bulan 4 ni...
1/April...
anniversary!!!
ha....jgn fikir bukan2...bukan ana punye anniversary lah...
tetapi....mama dan abah ana punya anniversary...
selamat ulang tahun perkahwinan mama & abah!!!
sayang abah & mama..!

hari ni..2/4
erm...kakak nak exam...good luck la kakak!!
chayok2!
ko boleh punye...ko kan pandai...
no hal la tuh...
usaha habis baik!!!
pocoyo!!haha

erm..about friend..
kawan2 ada yang tak yakin dgn diri sndiri...
ada yg msih nk taw cmne rasa brcinta..
ada yg nk 'couple'
masing2 ada masalah sendri...
walau apa pun...tahun ni kita SPM...
usaha hbs baik keyh!!
ana sayang korang sume....!!

ok lah...ilalliqa'...
wassalam..

Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)