Monday, February 21, 2011

Janganlah sedih,Allah kan ada...(^_^)


janganlah sedih2..Allah kan ada....(^_^)


hurm....nothing to say..but so much to think....huh....


x sure la ape perasaan yang aku lalui ni....ya Allah...bantulah hambaMu ini....
knpe perasaan ni tiba2 je wujud...sedangkan dah lama xde...ish...erghhhhhh....
x faham....

NABILAH!!!

wake up la!!!

biarlah dia dgn kehidupan dia...kenapa perlu kau sebok dgn dia??
x faham!!!

eeeeeeeeeeeeee...
astaghfirullahalazim...

ape ntah...



jangan sekali-kali kau nak rasa sedih dgn hal ni...
apa yang Allah beri ni mungkin 1 ujian buat kau..
banyakkan sabar...

SABAR!!

SABAR!!!!

SABAR!!!!!!!!!

dan 

DOA!

kenapa rasa sedih bila "dia" xde...dan sebenarnya itu adalah lebih baik 
dari "dia" ada...
ALHAMDULILLAH...



cuba fikir positif....tahun ni SPM...benda tu dah lama berlalu..
nape perlu kau fikirkan lagi???
dia dah xde kaitan dgn kau!!!
xde!!

dan aku...
perlu....
jage diri baik2....hehehe
siapkan diri dengan akhlak yang baik...ready for SPM!!
and nak buat abah dgn mama happy!!!
that's what i've to think!!!

and ada benda yang nak disampaikan di sini buat yang
menanti...(^_^)
"Aku tidak ingin dipandang cantik oleh lelaki. 
Biarlah aku hanya cantik di matamu. 
Apa gunanya aku menjadi perhatian lelaki andai murka Allah ada di situ.

Apalah gunanya aku menjadi idaman banyak lelaki 
sedangkan aku hanya bisa menjadi milikmu seorang...."(^_^)
ok lah....nabilah solehah sudah habis melepaskan geramnya yang
tiba2...hehe...



aasif la sahabat2 yang membaca...hehe...saya tulis ni...
sekadar utk luahkan apa yang ada dlm hati...
KALAM FIL HUBBI...

doakan saya supaya perasaan yang bercampur aduk ni..
kembali tenang..supaya dapat fokus dalam
apa yang saya nak capai...
semoga ujian ni dapat meningkatkan kesabaran..
dan pemikiran yg positif semakin brtambah..

tiap yg jadi tu mesti ada hikmahnya...
"Allah tidak memberi apa yang kita mahu tapi Allah memberi apa yang kita perlukan.."


siapa yang bakal menemani kesedihan ku nanti..(^_^)

Saya percaya tu...Allah Maha Bijaksana mengatur segala-galanya...
terima kasih Ya ALLAH...
saya suka kata mcm ni..

Allah tu Maha Pemurah kan..?
sayangnya la pada Allah...
Kerana Allah...kita boleh lakukan apa2 yang kita mampu lakukan...

cuba fikir kita nak gerakkan anggota tubuh badan kita pun x mampu jika ianya
tiada izin dari Allah...
betul x?

jika kita kumpul sebanyak-banyak mana manusia pun(sorry salah bahasa)
hehe
belum tentu kita dapat angkat sesuatu benda or pape pun...tanpa izin dari Allah

ni saya dengar dari Cikgu Rozai(guru add math saya!)
terima kasih cikgu!!

so...tiap apa yg kita lakukan...kita kene tawakkal dulu..baru diselangi dengan usaha dan doa..
konsep  kita selama ni tawakkal tu yg akhir kan??
jom2 kita ubah siket..hehe

ustaz shamsul cakap camni time ceramah maulidur rasul hari tu..
syukran ustaz!!

erm...ok lah..tu je kot nk tulis...semoga hari esok lebih baik dari hari ni...insyaAllah
amin....
ilalliqa'


Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)