Friday, August 19, 2011

Buronan..(^_^)

Assalamualaikum..hai korang!!!ha...actually tajuk kali ni diilhamkan oleh Cik Adyla Adania....korang knl tak?ok..if tak kenal pegi carik kat fb...hehe...
 
ok..sebenarnya....siapakah buronan itu??hahaha....lawak giler citer semalam...ni semalam punya cerita...tapi..cik doktor baru nak post hari ini..di atas permintaan geng2 buronan..haha...siapakah geng itu?jeng3....
korang yang taw senyap2 je keyh.....this is our secret recipe...kikiki....

buat peringatan

cik doktor dan cik adyla dan beberapa orang lain telah menjadi buronan ..........
pada hari semalam...dekat kelas.....

kesahnye begini................................

on a very bright day and sunny day.....(teacher zu!saye dah boleh buat ayat power..power tak??power kan?hee)
ok2...sambung balik...kami di dalam kelas ternyorok-nyorok....di belakang meja..haha...
asal dengar beberapa bunyi tapak kaki...kami menundukkan kepala masing2....wah..macam Nightmare pulak...segala percakapan kami dihentikan buat sementara waktu...ssshhhhhh...cik adyla memberikan isyarat...kami mendiamkan diri...setelah dikenalpasti...bahawa bunyi tapak kaki itu semakin jauh...kami bersembang kembali...haha...sungguh adventurous sekali kisah kami.....kemudian...kami dapati tiba2 pintu kelas kami ditarik kuat oleh ............. erm...kami tertanya-tanya siapakah itu...jeng3...masing2 bersembunyi...malangnya cik doktor terlihat susuk tubuh nya tetapi tidak melihatnya...yang penting cik doktor takut kalau2 dia terlihat cik doktor di sini....oh..tidak....hormon adrenaline telah dikeluarkan oleh sel badan dengan pantas....dup..dap...dup..dap....dengar kan jantung kami berdegup....blood vessel semua mengalami dilation...pemgembangan salur darah....muka jadi merah2....sungguh menakutkan...dan lebih menyedihkan salah seorang geng kami telah pun dikenalpasti oleh ........... kerana geng kami itu terkejut saat pintu itu dibuka lalu dengan spontannya terus menoleh ke arah ............. ...

huh...kami belum menarik nafas lega lagi....oleh itu,kami mengambil langkah berjaga-jaga dengan memperlahankan sedikit volume suara kami....sampai lah tepat pukul 2.15 kami pun beredar....masing2 berjanji supaya tidak memberitahu hal ini kepada orang lain..malangnya....cik doktor dah bg taw pun....teetttt...

hehe...ok...now...kite tengok pengajaran cerita pada hari ini...hehe
1.buat tindakan yang bijak
erm....tu je kot..hehe....ok..kalau ada pape nk tmbh komen ke ok..
citer ni akan diingat smpai bila2....kan geng kan??brpe thun lg aku nk korang bukak balik blog ni..bace...supaya korang ingat jgn sekali-sekali buat jht...hehe...(tapi,xla jht sgt..kan3?)(^__^)

ok lah...tu je...ilalliqa'
wassalam...(^__^)

Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)

6 comments:

Bintu Zainal said...

hahhahaa .

BURONAN ape ni ?

..::NaBiLaH SoLeHah::.. said...

dok taw la...haha...secret recipe...kikikiki

CIK CERDIK ^_^ said...

hee. :) i taw..i taw.. !! gagaga.. ee.kenangan final ramadan in oztel hee. nganga3x..xmo buad lagi loo.

CIK CERDIK ^_^ said...

hee. :) i taw..i taw.. !! gagaga.. ee.kenangan final ramadan in oztel hee. nganga3x..xmo buad lagi loo.

wanie paed~ said...

haha baru bce entry ni,,klaka2 i pn taw kot

..::NaBiLaH SoLeHah::.. said...

hehehe....mmg lawak giler...hanye kite yg taw...^_______^