Monday, June 7, 2010

tulisan hati ana.....

tulisan hati
قلم قلبي

assalamualaikum wa salam ukhwah buat saudara-saudara ana yang ana kasihi....
lama x bersua..ceh2..bermadah pujangga pula..hehe
hari ini punya post lain sikit..
sebab...
ana nak tulis apa yang ana lakukan hari ini...betul2 aktiviti harian la ni..
hehe (^_^)
bermula pagi,,ana siap nak pergi teman umi gi pjbat audit dan 
hantar kakak ke rumah makcik sebab kakak
ada temuduga rabu ni and umi pn tak ley hantar
waktu kat sana,x dpt jumpa jln..hehe
alhamdulillah,,Allah bantu dgn cara
ada org JKR yang baik dpt tolong kami semua
pergi tmpt yg dituju.....
alhamdulillah...sampai jugak..
lepas tu,pergi rumah makcik plk,
dalam pukul 1 lebih solat dekat rumah makcik
and balik..
da byk kali ana tertidur dlm kereta,penat sgt
tp suke sgt sbb dpt tmn umi..
and dpt jalan2..hehe

sampai rumah,
ana jalan2 dgn umi kat kampung,pergi hntar bju umi nk jahit kat rumah 
orang...sbb...ana blm pndai mnjht lagi..hehe
and umi da x rajin nk jahit...
klau ana pndai...nak je ana jahitkan...erm...
ptg tadi.....tolong umi wat kerja2 kat dpn rumah
sapu dpn...abah pn potong rumput karpet kat dpn umah 
yang x dpt dibendung pnjgnye...hehe


slpas itu...ana masuk rumah..wktu maghrib tiba and solat...
alhamdulillah lps solat,
pergi plk tgk berita....
ya Allah...nape la israel ni kjm sgt....
eh..sori..tiba2 je msuk tjuk laen.....sbnrnya nak cerita psl israel tu
tentera rejim israel yg sgt kjm...
boikot israel...x suka!!!
sedangkan sukarelawan dari negara kita and negara2 lain
nak hntar bntuan untuk misi keamanan ke gaza...
bukan nak hntar senjata
buktinya bila dibuka kotak2 tu yang ada hanyalah bntuan semata-mata
betapa sedihnya hamapanya 
kerana barang2 tu x dpt dihntar ke sana
sukarelawan kita dipukul dilayan dgn kejam


ya Allah...sesungguhnya Kau Maha Adil....
berikanlah balasan yang setimpal pada orang-orang Israel
yang menghalag dari bantuan itu smpai ke sana


erm...msuk topik lain plk....
tntg wanita zmn skrg...
bukan ana nk kata dri ana bgs,,tidak....tapi
ana bimbang dgn cara brpakaian skrg....ada yg brtdg
ttpi x menepati etika brtdng itu sndri...
yakni dgn melabukan hingga menutupi dada
kerana apa.....dalam post2 yg lps ana byk mngatakan tntg 
kaum2 hawa....
hawa ni Allah jdkn bgitu tnggi martabatnya..
x perlu kita nk mrndhkn dri kita 
am i right??
sbgai wanita and muslimah also,,,
we have to preserve our dignity
peliharalah sebaik-baiknya...



erm...rasa pnt menulis.....
klau ada msa ana update lagi ye...insyaAllah,,,salam alaik..
illaliqa'


Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)