Monday, February 1, 2016

hari baru

olla.
Assalamualaikum.
ni bkn ola bola, tapi ni ola nabila. haha.
menggila jap.
aigo.

dah masuk sem baru, semangat baru. ecewah, cliche kan?
ngeee.

kononnye la, semangat baru hopefully betul2 baru la, and lebih baik dari sebelumnya.
Untuk yang dah lepas, alhamdulillah, terima kasih Allah.

ok. kena belajar betul-betul.
Sebab...
Nak keje.
Nak kawen....

hahahahaha

betul la kan. Tu je kan selalu motifnye.
Ok, gurau je, haha

oK, tak ada apa2 dah nak cakap. post yang telah berhabuk.haha
Tata.

Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)

Monday, June 1, 2015

sabr

Bismillah.

i don't know what to say. The thing is, things happen,but what make it different?

the different is..

to who Allah make it happen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

well, i don't know. What are or is the reason(s), but I know He planned something for me. That I will never know why, what and how the thing will be replaced. Just wait n see.

You know what, it is a pain!
No one knows.

Pain will become positive, when it brings you back to Allah.

On we shall be no fear, nor shall we grief , don't get stressed out Biela, over things that haven't happened yet, that's fear,
and don't get stressed out Biela, over things that's already happened, everything has been decreed, The most difficult pill, for the Muslim to swallow is....

Article number SIX of our Deen , The Qadr (predestination) of Allah.

its okay Beila. When Allah says kun, fa yakun. :) Smile, there are another hopes.

wallahua'lam.

Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)

Friday, February 27, 2015

Kosong.

Bluppp.
Kosong.Tenggelam tertimbus. Di celah kesibukan ribuan unggas menongkah badai demi pencarian seteguk madu atau racun.

Pilihan di tangan anda. Madu atau racun? Racun di tangan kanan mu, madu di tangan kiri mu, aku tak tahu mana yang akan kau berikan padaku. HAHAHAHAHA. Sengal.

Lagu kejadahnya tu.hehe.

Ampun la ye

Support system aku hilaaaaaaang! >_<

No no no. Bukan skeletal system Bella hilang.

Usrah is like your support system. Kakak usrah aku cakap. ^_^

Hambik kau, -_- dalam usrah pun ade anatomy. haha. Syok tak. Dalam opto ada anat, dalam kahs ada anat, di mana mana ada anat. Macam Bella sana sini pulak awok ni.

Yaa,,,,,tapiiiiii...tapi tapi tapi kan kawan2.

Serius weh,, support system penting kot. Lumpuh kot kalau xde, bukan paralyse tahap giga dah. Ni dah tahap dewa. hoho.

Alhamdulillah la, Allah beri peluang lagi dapat rasa skeletal yang hilang untuk beberapa bulan lepas.
Bella dapat kakak usrah baru. Kakak usrah lama grad dah.
 R i n d u kak A D L I N comel. >_<

erm, tadi akak usrah cakap, dalam surah az-zukhruf ayat 67 , Allah berfirman yang maksud dia lebih kurang gini ea. Kat akhirat nanti, akan ada golongan yang mana time kat dunia sahabat kamcing giler, baik giler la maksudnya, sampaikan makan sama sama, gi kelas sama sama, tido sebilik, heshtag akusayangko , haha. tapiiiiiiiii...

 Kat akhirat nanti, saling bermusuh-musuhan. Macam tak kenal dah. Weh,ko bia betul, aku sayang dia kot, takkan tak kenal. haaa..

pelik tak? em, ada kecuali dia, kecuali mereka yang bersahabat berlandaskan iman dan taqwa.

Cakap senang la, iman dan taqwa. Ukhwah fillah . Uhibbuki fillah. Bukti mana bukti????
haaa,,,bukan senang taw nak jalinkan UKHWAH FILLAH tu. Aku warning ni. Sentap tak?haha.

Gurau2.Senyum2. ngeeeee.

So, for the conclusion, jadi sahabat yang faham kehendak sahabat dia. Tak semestinya budak tu dah ada boypren ko boleh nak anggap dia macam ******. Haaa, geram la aku,. kikiki.

Tak faham dengan orang yang perasan diri dia malaikat sgt.

Sorry surat kali ni agak kasar.

this is what im thinking.
belok Bella, Bella punye suke la.hehe

Tata titi tutu.
XOXO

Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)

Ketidakpengertian

bibooo.....hehe...

olla uyolls..u know what , da lama tak hapdate belok ni..sunyi je.krik..krik..krik..

permasalahan nya belok ni memang sunyi pun..ada la yang rajin baca tu,mmg rajin la dia..hehe

kalau tak suka,sila leave this page. :)

i memang suka mengarut macam ni..uwaa..carik mood nk study, tp ya ampun , tak jumpa jumpa.

hmm, boring. Padahal banyak keje. ish3.

Usrah dan ukhwah. Macam tu la ibaratnya. huh? tetiba kan?kikikiki

tak taw la ada kena mengena ke tak, aku balik dari usrah tadi, tu la tajuk dia. Fuyo, balik dari usrah, haha, belagak nya iollls..haha, tak de lah, gurauan semata. Astaghfirullah. 

ok,bai. 





haha.

memang suka wat keje tak berfaedah masa masa gini. Nanti masa sibuk mula la tak semat itu la ini la.

da la. Bubai. XOXO.

Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)

Tuesday, December 16, 2014

Ingatlah DIA waktu sukarmu mahupun senangmu

Bismillah.
Holla !! ngee.

Dingin Kuantan menusuk ke urat terus ke tulang. Ku rasakan nikmatnya terik matahari menerjah pabila kedinginan. Lumrah dan fitrah.

Menekup muka. Membaluti diri nan kedinginan.

Dingin.

Salju.

HAHA. Novel sangat. (mata ke atas tangan ke bahu) kikikiki.

Ada tak ala-ala fatimah syarha ke ramli awang mursyid ke.haha

Maaf. Aku bukan mereka. Aku adalah aku. cewah. drama. hehe.

Cukup2. Geli rasa. Sorry, Bella merepek kerepek jap tadi. Testing2 bahasa sastera yang telah lama disaluti debu dan kelabu.hehe. Cukup! :)

Apa khabar sahabat semua? Ha, jawab jangan tak jawab. Dah ucap Alhamdulillah hari ni? Bangun tidur tadi wat pe? Yawning?? (mentang2 baru belajar physiology tadi,hihi) Alhamdulillah, Allah beri izin lagi untuk Bella dan kita semua rasa kasih sayang Dia melalui nikmat Nya yang tak kan pernah terbalas dan terbayar.
Eksklusif!.

Em, sejuk Kuantan berapa hari ni, hujan saje. Time macam ni la nak ingat panas, time panas, nak sejuk, Begitulah manusia. Sering melupakan dan terlupa.

---------------------------------

Bella nak share sikit, ketika berbulatan ahad lalu, tak la bulatan sangat, ketika bersegi tiga an ahad lalu...hehe. Kak Adlin selaku akak bulatan yang comel ada kongsi sikit kisah tentang ada seorang raja ni. Camni cerita nya....

Raja ni, tak ingat nama apa, hari-hari pergi dekat sebuah kolam melihat diri nya sendiri, tapi tak pernah berniat untuk merosakkan ketenangan air dalam kolam tu sebab Raja tersebut khuatir bayang-bayangnya akan hilang. Hari-hari melihat dirinya sendiri dalam kolam. Pada suatu hari , apabila ditanyakan pada kolam tersebut, beruntunglah engkau kolam kerana dapat melihat rupa paras Raja yang hebat itu, sedangkan orang lain sukar melihatnya. Kolam pun kehairanan, lalu bertanya, "Raja yang mana?Aku tidak melihat siapa pun, yang aku dapat lihat adalah bayangan air kolamku ini di dalam bola mata seseorang." 
sumber : Dalam Dekapan Ukhuwah, Salim A.Fillah

Haaa, macam tu la cerita dia. Sekiaaaan. :)

Nak kata kat sini, apabila kita melihat seseorang, sahabat kita ke, apa yang kita nampak pada dia adalah diri kita sendiri. Macam Raja tadi, dia hanya melihat diri dia pada kolam tu, tiada bayangan lain. Pernah dengar tak orang kata, sahabat itu ibarat cermin untuk kita? Ha,,ni la konsepnya. Seharusnya, apa yang kita nampak pada dia adalah sebenarnya kesan dari akhlak kita sendiri. Sama ada kita jadi sahabat yang baik yang mampu memuslihkan (ada ke bahasa ni), atau dalam erti kata lain, memberi kebaikan kepada sahabat kita tu ataupun sebaliknya.

Buat sahabat Bella, Bella mintak maaf kalau tak pernah jadi sahabat yang baik, kita usaha sama-sama ok, supaya masuk syurga sama-sama! Love u lillah . ( hujaaaaaan,huuuuuu)

Jadi, pilihan tu sentiasa dalam tangan kita, tinggal pilih je.

So, choose! :)

Enough for now.
XOXO.

bido bido bido... :)

Semoga mendapat ibrah dari post ini.ilalliqa' :)